CELLOX 20

CELLOX 20, HÅRBORTTAGNING
De flesta hud-och hårtyper går att behandla men generellt säger man att ju mörkare hår och ljusare hud desto bättre resultat. Ljuset absorberas av pigment i hårstrået som leds ner i hårsäcken om omvandlas till värme, vid 70°C förstörs proteinet i de hårsäckar som befinner sig i anagen fas. Eftersom inte alla hår befinner sig i denna fas så räknar man med att det behövs mellan 5-8 behandlingar med en intervall på 8 veckor för att ödelägga hårsäckar. Ca 20% ödelagds vid varje behandling. Forskning pekar på att växande hårstrå som som ödelagds inte kommer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras pga hormonell påverkan som t.ex klimakteriet. Detta rör sig då om nya hårstrån och hårsäckar som legat vilande. Med Celloxteknologin går det att behandla mörkare hudtyper än traditionell IPL. Vitt, grått och rött hår går dock inte att behandla.

VAD HÄNDER MED DET BEHANDLANDE HÅRET
Cirka 3 veckor efter behandling så börjar hårstråna ramla av, av de som därefter växer tillbaka är de som varit i vilofas under förra behandlingen.

ANTAL BEHANDLINGAR
Det behövs mellan 5-8 behandlingar med en intervall på 8 veckor för att ödelägga hårsäckar.

BIVERKNINGAR
Enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rådnad, svullnad, men detta avtar efter några timmar. I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt, och läker inom 1-2 veckor ofta utan bestående ärr, man kan förlora pigment i området men det kommer tillbaka även om det kan ta ganska lång tid. Behandla området med fukt och lugnande kräm.

ATT TÄNKA PÅ
Under behandlingen får man inte vaxa eller plocka området då detta påverkar växtfaserna, men det går bra att raka eller klippa håret. En månad före och efter behandling bör man undvika sol och alltid ha solskydd 30-50spf. Ett dygn efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

cellox 20

CELLOX 20, SKIN REJUVINATION
Med åldern så avtar sakta proputionen av kollagen och elastin i vår hud och vi upplever att huden blir slappare och fina rynkor börjar uppstå.

VAD HÄNDER MED HUDEN EFTER BEHANDLING
Värmen som produceras med Cellox 20 gör så att fibroblasterna aktiveras och ökar produktionen av kollagen igen och huden stramas upp, får mer elasticitet, flexibilitet och lyster. Behandlingen kan kombineras med kärl- och pigmentreducering i samma behandling för en jämn hudton.

ANTAL BEHANDLINGAR
Är individuellt men mellan 3-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum rekommenderas.

BIVERKNINGAR
I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rodnad eller svullnad, men detta avtar inom några timmar.I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt, och läker inom 1-2 veckor ofta utan bestående ärr, man kan förlora pigment i området tills man solar igen. Eller så blir det en pigmentering i området och detta försvinner inom ett par månader. Behandla området med fuktgivande och lugnande produkt som t.ex aloe vera-gel.

ATT TÄNKA PÅ
En månad före och efter behandlingen bör du undvika solning och använda solskyddsfaktor 30-50spf. Ett dygn efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Cellox 20 behandlar:
Oönskad hårväxt
Hudföryngring
Hudförbättring
Ytliga kärl
Pigmentfläckar
Åldersfläckar
Acne
Rosacea